fbpx

Skip links

Vzpon aplikacij Signal in Telegram – nov pravilnik zasebnosti WhatsApp stal milijone uporabnikov

Pri WhatsAppu so na začetku leta 2021 predstavili nov pravilnik o zasebnosti in takoj zakuhali velik škandal, ki ga s pridom izkoriščajo konkurenčna podjetja, kot sta Telegram in Signal. © Unsplash/Dayne Topkin

V prvem tednu leta 2021 so iz podjetja WhatsApp začeli uporabnike obveščati, da bodo 8. februarja implementirali nov pravilnik o zasebnosti. Novica ne bi bila nič posebnega, če je ne bi spremljalo obvestilo, da morajo pravilnik vsi uporabniki sprejeti, sicer bo njihov račun deaktiviran. To je že samo po sebi dvignilo veliko prahu, za še veliko več ogorčenja pa je poskrbela vsebina spremenjenega pravilnika. Svojo priložnost so začutili pri konkurenčnih aplikacijah, kot sta Signal in Telegram.

Pravilnik o zasebnosti, ki podatke uporabnikov pošilja Facebooku

Pri WhatsAppu so se osredotočili na zagotavljanje manevrskega prostora za morebitno integracijo aplikacije in izmenjavo podatkov z drugimi Facebookovimi storitvami ter na določitev okvira za klepet podjetij s strankami. Čeprav se sporočilo ni glasilo »želimo deliti vaše podatke s Facebookom«, je bil strah uporabnikov, da se bo zgodilo ravno to, vse prej kot neupravičen.

Vzpon aplikacij Signal in Telegram

Uporabniki so se pričakovano začeli množično seliti na konkurenčne platforme, kot sta Telegram in Signal. Obe aplikaciji je v preteklem tednu naložilo na desetine milijonov ljudi. Pri Telegramu so presegli 500 milijonov aktivnih uporabnikov, Signal pa je Trgovini Play preneslo kar 50 milijonov ljudi. V soboto je aplikacija celo postala najbolj priljubljena aplikacija v Trgovini Play v Indiji. Hkrati so prehod na Signal javno priporočil direktor Tesle Elon Musk, ameriški žvižgač Edward Snowden in izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey.

© Mobile App Daily
© Mobile App Daily

Jalov poskus povrnitve zaupanja

Pri WhatsAppu so zdaj obrnili ploščo, saj so javno objavili sledeči zapis. “Rok za preverjanje in sprejemanje pogojev smo zamaknili, tako da 8. februarja nikomur ne bomo zablokirali ali izbrisali računa. Naredili bomo tudi veliko več, da bomo odpravili napačne informacije o delovanju zasebnosti in varnosti na WhatsAppu. Šele nato se bomo postopoma obrnili na ljudi in jim omogočili, da bodo pravilnik pregledali v svojem ritmu. Sprememb pravilnika ne bomo implementirali pred 15. majem.”

Ta sprememba časovnice WhatsAppu najverjetneje ne bo pomagala povrniti izgubljenega zaupanja. Če skupna raba podatkov s Facebookom ne bo izbirna in če ne bo na voljo več funkcij za nadzor nad zasebnimi podatki, se uporabniki na WhatsApp ne bodo vrnili. Na njihov račun pa bodo med tem še bolj pridobivale transparentne aplikacije, ki temeljijo na zasebnosti in varstvu podatkov.

Prave informacije so temelj napredka. Sledi nam in bodi na tekočem s filtriranimi novicami preko naše Facebook strani. Odkrivate svojo znamko? Pišite nam, da izzovemo trend na vašem področju.

Return to top of page