Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Twitter omogočil skrivanje komentarjev

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Po nekaj mesecih testiranja so na socialnem omrežju Twitter uporabnikom omogočili skrivanje komentarjev na njihove objave. Prvi statistični podatki so ovrgli nekatere glavne pomisleke, saj novinarji in politiki odgovorov ne skrivajo pogosto, uporabniki pa se, kadar odgovor skrijejo, redko odločajo za možnosti “mute” in “block”.

V Kanadi, kjer je testiranje potekalo, je nekaj več kot četrtina tistih, ki so jim skrili komentar, dejala, da bodo v prihodnje premislili o svoji spletni interakciji. Implementacija je sicer še vedno v povojih in bo potrebovala nekaj nadgradnje, vseeno pa se zdi, da so pri Twitterju znova naredili korak k bolj zdravi skupnosti. H/T: Social Media Today

TikTok preneslo že več kot milijardo in pol uporabnikov

TikTok je za WhatsApp-om in Messenger-jem letos tretja največkrat naložena aplikacija, če ne štejemo iger. Za več kot tretjino prenosov so poskrbeli v Indiji, kjer je aplikacijo naložilo kar pol milijarde ljudi.

TikTok tržnikom na socialnih omrežjih ponuja vse več možnosti in povsem realno je pričakovati, da bo tudi v letu 2020 število uporabnikov raslo. Vendar bodo morali najprej rešiti pravne težave, ki se porajajo v zvezi z zbiranjem in varovanjem podatkov uporabnikov. H/T: Social Media Today

Oče spleta Tim Berners-Lee zagnal akcijo “popravimo internet”

Njegova neprofitna organizacija je spisala t. i. “pogodbo za internet”, v kateri pozivajo podjetja, naj spoštujejo zasebnost podatkov potrošnikov. Hkrati pozivajo vlade, naj vsem zagotovijo dostop do interneta. Potezo sta že podprla spletna velikana Google in Facebook.

Berners-Lee je na konferenci v Berlinu povedal, da bo pogodba vladam, podjetjem in državljanom služila kot osnutek za varovanje spleta kot platforme, ki dela v dobro vseh. H/T: CNBC

Pri Snapchatu preverjajo vsa dejstva v političnih oglasih

Medtem ko se Twitter ukvarja z napovedano prepovedjo političnega oglaševanja, se pri Facebooku ubadajo s plazom kritik na račun njihovega ravnanja s politično obarvanimi temami. Direktor Snap Inc. Evan Spiegel pa je razkril, da njegova platforma za razliko od Facebooka preverja vse oglase, tudi oglase političnih kandidatov.

“Mlade želimo spodbuditi, da se vključijo v politični diskurz, vendar pa ne želimo dopustiti, da se v političnih oglasih pojavljajo lažne informacije,” je povedal prvi mož družabnega omrežja. H/T: Social Media Today

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.