Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Turizem in družbena omrežja

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na office@woodzsocial.com.

Pandemija koronavirusa je svet postavila na glavo, nekatere stvari pa se vseeno niso pretirano spremenile. Čeprav je turizem ena izmed najbolj prizadetih panog, posamezniki še vedno z enakim procesom sprejemamo odločitve o svojih naslednjih destinacijah. Nagovoriti nas mora lokacija, njene atrakcije, hrana, dogajanje in izletniške točke. Še vedno nadvse radi o svojih potovanjih prek družbenih omrežij tudi poročamo svojim prijateljem in družini. Prisotnost na družbenih omrežjih je za ponudnike turističnih storitev tako še vedno enako pomembna, kot je bila pred začetkom zdravstvene krize. Poglejmo zakaj je temu tako in zakaj sta turizem in družbena omrežja nerazdružljiva partnerja.

Tudi če imamo dobre vsebine, včasih s težavo dosežejo ciljno publiko.

Navdih

Ljudje smo v resnici dokaj preprosta bitja. Nekaj lepih besed, čudovita slika in zanimiva zgodba so pogosto dovolj, da se navdušimo nad neko lokacijo. Celo dovolj, da se jo odločimo obiskati. Kje drugje, če ne na družbenih omrežjih, je vse našteto najlažje predstaviti najširši množici ljudi? Družbena omrežja so najučinkovitejša takrat, ko sprožijo zanimanje za novo izkušnjo, drugačno restavracijo, muzej ali destinacijo. Ta iskra pa lahko vodi do dejanskih rezervacij nižje v lijaku odločanja.

Izobraževanje

Popotniki za iskanje svojih naslednjih potovanj običajno uporabljajo spletna orodja. Tudi če imamo dobre vsebine, včasih s težavo dosežejo ciljno publiko. Tu so YouTubovi popotniški vlogi, podkasti, potovalni blogi, ali na primer članki o »najboljših sedmih destinacijah v predbožičnem času«. Družbena omrežja so tista, zaradi katerih te vsebine lahko postanejo viralne ali vsaj dosežejo širše občinstvo, kot bi ga sicer.

Komunikacija

V zadnjem desetletju so družbena omrežja predvsem v panogi turizma postala odlično orodje na področju “customer service-a”. Komunikacija med popotniki in ponudniki storitve zdaj poteka pred, med in po potovanju, pogosto v realnem času. Twitter je sicer paradni konj tovrstne komunikacije, vendar ta lahko zelo uspešno poteka tudi na Insragramu, Facebooku, Linkedinu, Pinterestu, YouTubu, itd. Pomembno je, da smo pri tej komunikaciji ažurni in dosledni, saj neodgovorjena vprašanja hitro vodijo v nezadovoljne stranke. Te so na žalost pogosto še vedno veliko glasnejše kot tiste, ki so z našo storitvijo zadovoljne.

Promocija

Družbena omrežja so postala odlično orodje za pomoč pri promociji nove ali poudarjanju ekskluzivne ponudbe. Zlasti Facebook je v tem kontekstu zelo hvaležna platforma, medtem ko so Instagram, YouTube ali TikTok primernejši za pripovedovanje zgodb. Pripovedovanje zgodb kot že rečeno lahko ustvari iskrico, ki se razširi med različnimi uporabniki in seveda na različnih platformah. Promocijska vsebina pa po drugi strani lahko postane dvorezni meč, zato morate biti pazljivi, da svojih profilov z njo ne zasičite.

Turizem in družbena omrežja sta nerazdružljiva partnerja.

Zaposlovanje

Družbena omrežja so tudi odlično orodje za izvirne pristope k zaposlovanju. Z dobro idejo lahko manjša podjetja uspešno konkurirajo večjim. Objave prostih delovnih mest ali obveščanje ljudi o prihajajočih priložnostih, sta le osnova za premišljeno kampanjo zaposlovanja. Še pomembneje je, da družbena omrežja postanejo sredstvo za predstavitev vrednot vaše organizacije, poudarjanje vzhajajočih zvezd med osebjem in sporočanje prednosti kariere v vašem podjetju.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Več inspiracij

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.