Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Trendi pandemije na podlagi Googlovega iskalnika

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na office@woodzsocial.com.

Pri internetnem velikanu Google so pred kratkim zaživeli trendi pandemije, oziroma dnevni pregled hobijev in zanimanj, kjer se je v zadnjem letu najbolj povečal obseg iskanja. S klikom na določen datum se na desni strani pojavi graf, ki prikazuje katero ključno besedo so uporabniki na tisti dan največkrat vpisali v iskalnik.

“Primerjali smo obseg iskanja za vsak hobi na isti dan leta 2019 in 2020 in tako za vsak posamezen dan dobili hobi z največjo rastjo iskanja.” – Google

Pregled glede na trende, kategorije in besede

Spletna stran omogoča tudi pogled glede na šest krovnih kategorij (živali, umetnost, kuhanje, zunanje aktivnosti, igre in šport ter drugo). Za natančnejšo statistiko lahko v iskalnik vpišete točno določeno besedo ali besedno zvezo.

© Google
© Google

Trendi pandemije kot tržni pomočnik

Google je s trendi pandemije ponudil vpogled v dogajanje v njihovem iskalniku v zadnjem letu. S pravim pristopom je tovrstna platforma lahko odlični pomočnik tudi za tržnike. Lahko na primer preverite, kateri hobiji so bili v določenem času najbolj popularni. Na podlagi tega podatka boste lažje načrtovali svoje tržne kampanje, saj boste natančno vedeli, kateri produkt je smiselno izpostaviti. Seveda pa je orodje lahko samo pomočnik pri iskanju iskrice navdiha, kar je v času pandemije še toliko pomembneje.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Več inspiracij

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.