Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Restavracije in družbena omrežja

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na office@woodzsocial.com.

Družbena omrežja so postala glavno orodje v rokah lastnikov restavracij. Lačni turisti si pomagajo s platformami, da hitro poiščejo najboljše prostore za potešitev lakote. Hkrati je prisotnost na družbenih omrežjih pomembna tudi za preobrazbo gostov v stalne stranke. Restavracije in družbena omrežja dejansko postajajo nerazdružljivi partnerji.

Bolj kot boste izvirni pri svojih objavah, lažje boste nagovorili potencialne stranke.

Strategija je lahko zgolj objavljanje fotografij najboljših kulinaričnih izdelkov in novosti preko vseh kanalov. Lahko pa se v promocijo poglobite in se osredotočite na objave na platformah, ki se po vaših izkušnjah najbolje obnesejo. Kakorkoli se tovrstnega trženja lotevate, brez prisotnosti na družbenih omrežjih že skoraj ni več mogoče uspešno voditi restavracije. Poglejmo zakaj je temu tako.

Restavracije in družbena omrežja – zakaj je partnerstvo pomembno?

Za začetek naj se vam vtisne podatek, da se kar 30% milenijcev aktivno izogiba restavracijam, ki niso ali so šibko prisotne na Instagramu. Velik del življenja velikega števila ljudi se je preselil na digitalne platforme, zato podatek niti ne preseneča. Poglejmo si, kateri so ključni elementi prisotnosti vaše restavracije na družbenih omrežjih:

 • Hiter dostop do informacij in preprosta, kontinuirana komunikacija s strankami,
 • priložnost, da vas stranke na spletu najdejo,
 • vizualno deljenje hrane in receptov na medmrežju,
 • ustvarja se občutek profesionalnosti in legitimnosti.

restavracije gostilne družbena omrežja in marketing oglaševanje

Kako se restavracije promovirajo na družbenih omrežjih?

Glavno vodilo na družbenih omrežjih je kreativnost. Bolj kot boste izvirni pri svojih objavah, lažje boste nagovorili potencialne stranke. Pomembno je tudi, da je vaše objavljanje na platformah dosledno in v okviru konteksta, ki si ga zamislite na začetku. Tukaj je nekaj primerov, kako komunicirajo uspešne restavracije.

 • Fotografije najboljših krožnikov,
 • objava dnevnih, tedenskih ali sezonskih menijev,
 • deljenje vsebine, ki jo v restavraciji ustvarijo stranke,
 • objava receptov,
 • objava zabavnih fotografij ali videev iz kuhinje,
 • predstavitev kuharjev ali natakarjev,
 • premišljene aktivacijske objave v obliki kvizov in nagradne igre.

restavracije gostilne družbena omrežja in marketing oglaševanje

Kdaj objavljati?

Splošno pravilo se glasi, da je na družbena omrežja smiselno objavljati vsaj trikrat na teden. Seveda se od platforme do platforme to spreminja, odvisno pa je tudi od publike, ki jo nagovarjamo in panoge, iz katere izhajamo. V primeru gostinstva je za kampanjo na Facebooku tako smiselno, da se ažurno objavlja ob vseh posebnih ponudbah in seveda v času, ko ljudje razmišljajo o hrani. Če ponujate malice je smiselno, da dnevno ponudbo objavite nekaj ur preden jo dejansko strežete in tako ob pravem času nagovorite potencialne goste.

Preko Instagrama goste nagovarjamo drugače. Seveda je tudi informiranje pomemben del, vendar je prvi vtis na tej platformi pomembnejši, zato je potrebno predvsem z dobro fotografijo ali videom pritegniti pozornost potencialnih strank. Na Instagramu je še toliko pomembneje, da je objava kvalitetna, izvirna in premišljena, kot pa da se oglašate pogosto in zgolj z namenom informiranja.

restavracije gostilne družbena omrežja in marketing oglaševanje

Zaključek

Verjetno še najpomembnejši razlog za prisotnost restavracije na družabnih omrežjih, je komuniciranje s strankami. Platforme vam omogočajo, da ostanete v stiku in vzpostavite osebne odnose s svojimi strankami. Ljudje se namreč dobro počutimo v domačem okolju, zato morate tovrstno vzdušje vzpostavljati povsod, kjer je to mogoče. In družbena omrežja to vsekakor omogočajo.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Več inspiracij

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.