fbpx

Skip links

IZRAZ ZNAMKA JE POSTAL TRENDOVSKA BESEDA

Za vsakim uspešnim produktom ali storitvijo stoji močna znamka. Nekateri menijo, da večino dela načrtovanja znamke opravijo marketinški strokovnjaki, vendar bi vam dober grafični oblikovalec znal povedati, da to ni povsem res.

Malokdo ve, kaj izraz znamka dejansko pomeni. Znamka ni vaš logotip, vaš slogan, vaš produkt ali vaša storitev. Vse našteto izraža znamko, vendar to še ni znamka. Mi jo definiramo na preprost način: znamka je kreacija vznemirjenja, pričakovanja in stalnega zagotavljanja pozitivnih občutkov, vsakič, ko stranka stopi v kontakt z vami.
Če povzamemo: poleg estetskih vidikov znamke je izjemno pomembno tudi sporočilo in čustvena privlačnost.

PRIVLAČNA VIZUALNA PREDSTAVITEV, KI PRINAŠA USPEH

Ni naključje, da izrazito izkušnjo znamke, ki ostane v spominu, najpogosteje zaznamo kot vizualno interpretirano sporočilo, ki nam »zleze pod kožo« preko različnih medijev. Barve, pisave, slog in celotna vizualna predstavitev združujejo našo percepcijo znamke.

Barva in linije
Barva lahko poveča prepoznavnost znamke za 80 %. To pomeni, da barva vpliva na to, kako bo stranka dojemala identiteto znamke.

Poleg barve so izjemno pomembne tudi linije. Ostre in trdne črte izražajo formalnost in napetost, zato se  lahko uporabijo, če želite prikazati zanesljivost in trdnost. Po drugi strani je treba uporabiti veliko krivulj in nežno tekočih linij, če želite sprožiti občutek toplote in če želite uporabiti bolj oseben pristop. Krog pomeni večnost, kontinuiteto in zaščito. Kvadrat spominja na dom in stabilnost. Trikotnik predstavlja konflikte in hierarhijo.

Oblikovanje logotipa, tipografija in tiskovine
Z vsemi vhodnimi informacijami se začne oblikovanje logotipa. Veliko logotipov izvira iz tipografije same ali vsebuje črke, vendar se tipografija uporablja tudi drugje. Prava kombinacija tipografij in konsistentno pojavljanje na različnih tiskovinah, kot so poslovne vizitke, dopisni listi in pisemske ovojnice, lahko znatno prispeva k pomnjenju vaše znamke.

Logotip je treba preizkusiti na različnih podlagah, kar v praksi pomeni, da ni vse kar izgleda odlično na monitorju, enako tudi na različnih površinah in v vseh situacijah.

DOBRA GRAFIČNA PRIPRAVA JE POMEMBNA PRI NAČRTOVANJU SPLETNE PRISOTNOSTI

Ustrezno načrtovanje vizualne identitete znamke, produkta ali podjetja, je osnova pri načrtovanju vizualne komunikacije in prisotnosti na spletu oziroma družbenih omrežjih. Efektivna prisotnost na spletu tako poveča vašo prepoznavnost in avtoriteto znamke.

Družbena omrežja so pomemben del spleta, zato igrajo veliko vlogo v percepciji podjetja in znamke. Na splošno vsebina z relevantno grafiko dosega do 90 % večji doseg in ogled kot vsebina brez grafike, zato si težko zamislimo marketinško kampanjo brez ustreznega načrtovanja.

Naš pristop k načrtovanju grafičnega oblikovanja
Pomagamo vam odkriti kaj vas dela posebne, drugačne od konkurence in kaj definira kdo ste, kaj hočete postati in kaj vaša ciljna publika pričakuje od vas. Najlažje začnemo, če preko spodnjega gumba načrtujete vaš projekt.

Return to top of page