Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Protestniki v Hong Kongu se zanašajo na družbene medije

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Tako kot v “gibanju dežnikov” leta 2014 protestniki družbene medije uporabljajo za prikrivanje identitete, širjenje informacij, mobilizacijo demonstrantov in izogibanje pridržanju. Po besedah profesorice Tracy Loh pa so predvsem pomembni pri osvajanju srca in uma ljudi. “Obe strani uporabljata slike policijske brutalnosti ali brutalnosti protestnikov, da bi ljudi prepričali v svoj prav.”

Medijski strokovnjaki trdijo, da družbeni mediji na protestih v Hong Kongu igrajo pomembno vlogo. Socialna omrežja so namreč eno izmed “bojnih polj”, kjer se protestniki in oblastniki borijo za vzpostavitev prevladujočega javnega mnenja. H/T: CNBC

Preko Pinteresta do nakupa novega avtomobila

Uporabniki Pinteresta se po novi raziskavi kar za tretjino večkrat od povprečja odločijo za nakup novega modela vozila. Na prvi pogled presenetljivo, saj so praviloma uporabnice Pinteresta ženske, vendar te v ZDA v zadnjem času stojijo za kar 80% odločitev o nakupu vozila.

Hkrati je kar dvakrat več uporabnikov socialnega omrežja izobraženih in relativno premožnih, kot manj izobraženih in finančno šibkejših. Pinterest bi tako lahko postal ključna platforma za promocijo izdelkov in storitev, povezanih z avtomobili. H/T: Social Media Today

Dve uri in 23 minut dnevno vložimo v družbene medije

V letu 2019 s svojimi pametnimi telefoni v rokah preživimo več časa, kot kadarkoli prej. Za primerjavo, leta 2012 je bilo dnevno povprečje “le” uro in pol.

Največ časa porabimo za Facebook, kar 58 minut dnevno, s 53 minutami sledi Instagram, na Youtubu preživimo 40 minut, na Snapchatu 35, povprečni uporabnik Twitterja pa čivka približno tri minute na dan. H/T: Social Media Today

Baidu na Kitajskem končno dobiva konkurenco

Baidu na Kitajskem že dolgo uživa prevlado med internetnimi iskalniki. Google je namreč trg zapustil leta 2010, zdaj pa vse kaže, da bo konkurenca vzniknila s strani ByteDance-a, matičnega podjetja priljubljene kitajske aplikacije TikTok.

“Pričakuje se, da bo izpad tržnega deleža Baiduja počasen, a enakomeren. Vendar pa prihodek od oglaševalskih oglasov na Kitajskem že stagnira, zato bo novi igralec na trgu vseeno predstavljal težavo za vlagatelje v Baidu.” – Charlie Chai, raziskovalec trga. H/T: CNBC

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.