Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Pri Facebooku preverjanje verodostojnosti objav zaupali agenciji Reuters

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Agencija Reuters je v ta namen ustanovila novo enoto za preverjanje podatkov, ki se bo ukvarjala z objavami na Facebooku in Instagramu. Skušali bodo izluščiti lažne informacije, vendar pa naj bi zaenkrat preverjali zgolj fotografije, videe in udarne naslove.

V oči bode dejstvo, da ne bodo preverjali političnih oglasov, ki so še vedno največji kamen spotike. Enota tudi ne bo številčna, saj bo štela le štiri člane, ki bodo preiskovali vsebine v angleščini in španščini, njihove izsledke pa bodo pri Reutersu javno objavili na blogu. H/T: Digital Trends

Kitajci se okuženim soseskam izogibajo s pomočjo aplikacije

Kitajski podjetji QuantUrban in WeChat sta ustvarili platformo, ki zbira uradne informacije o soseskah s potrjenimi primeri Koronavirusa. Te podatki se v aplikacijo preslikajo tako, da uporabniki lahko sami presodijo, kako blizu mesta okužbe so.

Zaenkrat aplikacija “YiKuang”, oziroma “Epidemična situacija” pokriva Guangzhou in Shenzhen. Medtem ko je v prvem mestu virus na prelomu leta izbruhnil, se v drugem na epidemijo šele pripravljajo. Ker vlada podatke posreduje počasi, bi lahko aplikacija izrazito pomagala pri omejevanju le-te v tem južno kitajskem mestu. H/T: NBC News

WhatsApp ima že preko dve milijardi uporabnikov

Prvi mož podjetja Will Cathcart je za Wall Street Journal povedal, da je to približno pol milijarde uporabnikov manj, kot jih mesečno aktivno uporablja Facebook. “Še vedno bomo v veliki meri delovali neodvisno od matičnega podjetja,” je zatrdil Cathcart.

V nadaljevanju je povedal, da bodo ostali zvesti “zavezam k zasebnosti in varnosti”. S tem je nakazal, da je pri matičnem Facebooku še vedno preveč vprašljivih politik na omenjenih dveh področjih. H/T: CNBC

Snapchat predstavil orodje za pomoč pri duševnem zdravju

Orodje “Here for you” bo ob iskanju tem kot so tesnoba, depresija, stres, žalost, samomorilnost in ustrahovanje, prikazalo nasvete in kontakte lokalnih strokovnjakov. Poleg tega so pripravili tudi poseben segment, v katerem bodo vsebine zasnovane kot pomoč uporabnikom pri soočanju z duševnimi težavami.

“Če bo uporabnik v naš iskalnik na primer vtipkal besedo tesnoba, se bo pojavila naša serija “Chill Pill” in tudi epizode nekaterih drugih oddaj, ki se ukvarjajo z razbremenitvijo tesnobe,” so zapisali pri podjetju. H/T: Social Media Today

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.