Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Kdaj objavljati na družbena omrežja?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na office@woodzsocial.com.

Na platformi Sprout Social so objavili posodobljeni seznam najboljših terminov za objavljanje na družbena omrežja. Analizo so opravili s pomočjo več kot 20.000 strank, ki platformo uporabljajo za ustvarjanje in razporejanje objav na spletu. Podatki temeljijo na najvišji povprečni stopnji angažiranosti (engagement) uporabnikov, kar omogoča natančnejšo predstavo o primernosti trenutka za objavo.

Po navadi je glavni parameter povprečno število aktivnih uporabnikov v danem terminu, ki pa ne zagotavlja, da so le-ti tudi angažirani.

Facebook

©Sprout Social
©Sprout Social

Najboljši termini za objavo na Facebooku so v torek, sredo in petek med 9. in 13. uro ter v ponedeljek med 9. in 12. uro. Podatki nakazujejo, da so termini med vikendi najslabši. Sicer bi pričakovali, da bodo uporabniki konec tedna odzivnejši, vendar se zdi, da surfanje po družbenih omrežjih ni več smatrano kot prostočasna aktivnost.

Instagram

©Sprout Social
©Sprout Social

Torki med 11. in 14. uro ter delovniki od 11. do 12. ure so zlata doba za objavo na Instagram. Podobno kot pri Facebooku je angažiranost uporabnikov na Instagramu konec tedna najslabša. Možno je, da so podatki izkrivljeni, saj analiza temelji na poslovnih uporabnikih, ki konec tedna objavljajo manj. Nižje število objav razumljivo pomeni tudi manjšo angažiranost, ki pa morda ne odraža resničnega stanja na Instagramu.

Twitter

©Sprout Social
©Sprout Social

Najboljši termin na Twitterju je ob sredah med 9. in 15. uro, z objavo pa ne boste zgrešili niti od torka do četrtka med 9. in 11. uro. Na čivkaču se vse skupaj vrti hitreje, objav je več, zato podatke primerjate s svojo trenutno časovnico objavljanja. Morda je smiselno več objav strniti v najaktivnejša obdobja, namesto da so razdeljene na enakomerne časovne intervale. Twitter je v vsakem primeru platforma, kjer se eksperimentiranje najbolj izplača.

LinkedIn

©Sprout Social
©Sprout Social

Od torka do četrtka med 9. in 12. uro je “prime time” za objavljanje na LinkedIn, medtem ko so konci tedna zopet slaba izbira. To je še posebej zanimivo, saj so pri družbenem omrežju pred kratkim sporočili, da je ponedeljek najboljši dan v tednu za pošiljanje InMaila. To seveda ni isto kot organska angažiranost uporabnikov, vendar bi vseeno pričakovali, da bi se dalo potegniti določene vzporednice.

Družbena omrežja – vrtiček za eksperimentiranje

Seveda je potrebno poudariti, da vsi ti podatki temeljijo na večinoma poslovnih uporabnikih Sprout Sociala. Kažejo, kdaj so uporabniki bolj aktivni in angažirani za sodelovanje v objavah v najširšem pogledu. To pa ne pomeni, da enako velja za vse, ki želijo aktivirati svoja občinstva.

Vsaka panoga, niša in malo podjetje mora poiskati način, da svoje občinstvo spozna in na ta način poišče najboljše termine za objavljanje. Opisana analiza pa je lahko odličen temelj za uspešno zgodbo.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Več inspiracij

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.