Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Katere so najudarnejše vsebine na družbenih omrežjih?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Večina uspešnih blagovnih znamk v ustvarjanje najudarnejše vsebine in vznemirljivih kampanj na družbenih omrežjih vloži veliko časa, denarja in truda. V hudi konkurenci, ki danes vlada na medmrežnem trgu, je to edini način, da privabijo nove stranke in obdržijo obstoječe. To je sicer splošno znano, vendar pa le malo ljudi ve, kaj v resnici pomeni ustvarjanje vrhunske, edinstvene in kvalitetne vsebine. Tiste, o kateri ljudje govorijo še tedne, mesece ali celo leta po objavi. Tokrat vam bomo predstavili nekaj napotkov, kako pripraviti kar najbolj kvalitetne objave na družbenih omrežjih.

Kaj najudarnejše vsebine loči od ostalih?

Najudarnejše vsebine na družbenih medijih so konglomerat slik, videoposnetkov in besedil, ki zbudijo pozornost. Želeni učinek je odvisen od ciljev vašega podjetja, po navadi pa si želite ustvariti kar najbolj razširjen t. i.  “brand awareness”, s katerim svojo znamko postavite na zemljevid. Če bo vsebina pritegnila, vas bodo potencialne stranke zaznale na svojih radarjih in tako se bo vaše občinstvo začelo širiti. Zato je najpomembneje, da vsebina nagovarja vaše ciljne stranke. In to tako, da imajo občutek, da morajo objavo komentirati, všečkati, shraniti in deliti z drugimi; skratka, vsebina naj jih spodbudi k dejanju.

Vsaka vrhunska objava:

  • Pove zgodbo – z uvodom, jedrom in zaključkom;
  • je avtentična – govori o resničnih ljudeh in citira resnične izjave;
  • je originalna – ne bojte se prikazati “scen iz zaodrja” in svojih edinstvenih marketinških prijemov;
  • je kreativna – tako vsebinsko, kot v načinu podajanja vsebine;
  • spodbudi odzive – nasmeji, preseneča, izvablja čustva in išče osebne navezave na znamko;
  • ima kapaciteto za deljenje – ker je kul, hip, ekskluzivna ali zabavna;
  • je uporabna, informativna in pravočasna;
  • je kvalitetna in jedrnata;
  • je interaktivna – uporabite ankete, sprašujte in na splošno komunicirajte z občinstvom;
  • je dostopna in razumljiva – videi naj bodo podnaslovljeni.
© Clark Tibbs/Unsplash
© Clark Tibbs/Unsplash

Objavljati morate pogosto, pa naj bo to vsak dan ali vsak teden, odvisno od vaše znamke, predvsem pa je pomembno, da objavljate v enakih intervalih. Ocenite kateri časovni pasovi so za vas najprimernejši in z rednimi objavami ne izgubite pridobljene pozornosti. Aktualni ste lahko tudi s pomočjo podajanja vsebin v živo, naj bo to tvitanje v živo, objavljanje na Instagram in Facebook “storyjih”, ali pa preko videa v živo.

Kolikor je to le mogoče, se izogibajte agencijskim fotografijam in videoposnetkom – pomembna je kvaliteta, vendar brez avtorskih vsebin preprosto ne gre. Tudi jezik ni nepomemben, naj vas prepoznajo že po stilu pisanja oziroma nagovarjanja. Upoštevajte katere generacije nagovarjate, saj bo še tako udarna vsebina za generacijo Z, pri “baby boomerjih” verjetno naletela na gluha ušesa.

Kaj je pomembno na posameznih družbenih omrežjih?

Facebook: temelji na skupnosti, deljenju vsebin in interakciji – zelo osebno naravnan.
Twitter: udarne novice, humor, komentiranje – takojšnost.
LinkedIn: profesionalno omrežje, poslovne novice, inspiracija – platforma za mreženje.
Instagram: fotografija, video v živo – blišč in eleganca.
YouTube: video, kult osebnosti – mladost in specifični interesi.
TikTok: zabava, kratke vsebine, video izrezki – glasba, humor.

Pripravljeni, pozor, zdaj!

Preden se lotite kampanje na družbenih omrežjih, si zastavite jasno strategijo. Osredotočite se na kaj, kje in kdaj boste objavili, najprej pa morate določiti svoje cilje. Pomagajte si s cilji vašega podjetja v tem letu in se vprašajte, kaj ima vaša znamka za povedati, kaj je zanimivo in drugačno. Kaj prinesete na mizo, zaradi česar bodo ljudje nehali “scrollati” in bodo postali pozorni. Oglejte si vsebine konkurenčnih podjetij in razmislite, kako bi jih lahko naredili bolje. Pri odgovoru na kdaj, pa so vam v veliko pomoč lahko raznovrstna orodja za objavljanje kot so Hootsuite, Sprout Social, Buffer, CoSchedule, Recur Post in Sendible.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.