Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Kako se pri Zoom-u soočajo z množično rastjo uporabnikov?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Morda do letošnjega marca niste slišali za Zoom, vendar zdaj so taki le še redki posamezniki. Aplikacija za množična video srečanja je med izbruhom koronavirusa doživela skokovito porast uporabe. Decembra lani je bilo dnevnih udeležencev video konferenc okrog deset milijonov, letos marca pa kar 200 milijonov. S pomočjo platforme se učitelji, trenerji in tudi znane osebnosti povezujejo s svojim občinstvom in skušajo ohraniti vsaj delček družbene angažiranosti.

Odgovornim pri Zoom-u pa posledično belijo lase vprašanja o varnosti. Sprejeli so cel sveženj ukrepov, med drugim so obnovili politiko zasebnosti. “Želimo biti popolnoma jasni in transparentni glede podatkov, ki jih pridobimo in kako jih uporabljamo. Eksplicitno smo razjasnili, da podatkov naših uporabnikov ne prodajamo, niti jih nikoli nismo prodajali in tudi v prihodnje nimamo takih namenov,” je v blogu zapisal ustanovitelj in direktor podjetja Eric S. Yuan. H/T: Zoom

Bomo na Youtubu videe lahko secirali na poglavja?

Na Youtubu bo kot kaže časovnica predvajanja po novem razdeljena na različna poglavja. Gledalci bodo lahko pogledali le tisti del videa, ki je zanje relevanten, oziroma jih zanima. Kako bodo poglavja razdeljena, opisana in naslovljena, bo odvisno od ustvarjalca.
© YouTube
“Gledalci bodo dobili več konteksta in informacij, povezanih z določenim časovnim razponom v vašem videoposnetku. Orodje ‘video poglavja’ uporablja podatke časovnih žigov, ki jih lahko popolnoma optimizirate v opisu,” je povedal Tom Leung iz Youtuba. H/T: YouTube

Pri Instagramu priskočili na pomoč najbolj prizadetim podjetjem

Prejšnji mesec so nekateri uporabniki Instagrama zasledili testne različice digitalnih orodij za darilne kartice, naročanje hrane in zbiranje sredstev. Zdaj so orodja zaživela tudi v praksi in bodo podjetjem, ki jih je novi koronavirus najbolj prizadel, omogočila alternativno pot do dohodka v času krize.
© Instagram

“Podjetje bo v zgodbi ali profilu lahko delilo darilno kartico ali naročilo za hrano. Klik na orodje bo uporabnika neposredno usmeril na stran našega partnerja, kjer bo uporabnik lahko opravil nakup, oziroma naročilo,” so zapisali pri družbenem omrežju. H/T: Instagram

V času koronavirusa 20% več časa porabimo za aplikacije

Povprečni tedenski čas, ki ga preživimo v aplikacijah in igrah na telefonih z operacijskim sistemom Android po vsem svetu, je v prvem četrtletju leta 2020 v primerjavi z lanskim letom narasel za 20%.

© App Annie

Na Kitajskem, kjer so se prvi spoprijeli z vplivom bolezni Covid-19, je dnevni čas v primerjavi z lanskim letom v povprečju zrasel za 30%. Kitajci so na telefonih povprečno preživeli kar pet ur na dan. Italija, naslednji najbolj prizadeti trg, z 11% beleži tudi drugi najvišji porast povprečne uporabe telefona. H/T: App Annie

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.