Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Kako na Finskem v boju proti koronavirusu pomagajo influenserji?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Finska je v obvladovanje pandemije koronavirusa vključila družbene vplivneže, oziroma influenserje. Oblastniki so prepričani, da so za informiranje v krizi, ko mora biti prebivalstvo obveščeno hitro, jasno in natančno, influenserji vsaj tako koristni kot tradicionalni mediji.

“Cilj tega sodelovanja je zagotoviti boljši dostop do informacij za tiste, ki jih je težko doseči s tradicionalnimi mediji. Kolikor vemo, je Finska edina država na svetu, kjer so influenserji, skupaj z zdravniki, vozniki avtobusov in delavci v supermarketih, opredeljeni kot ‘kritični operaterji’,” je povedal uradni govornik finske vlade Päivi Anttikoski. H/T: The Guardian

Pri aplikaciji Houseparty ponujajo milijon dolarjev za razkritje sabotaže

Popularnost Houseparty-ja je med epidemijo koronavirusa izrazito narasla. Uporabniki pa zdaj trdijo, da po prenosu aplikacije za video klepet ne morejo več prenašati ostalih aplikacij, kot so Netflix, PayPal, Spotify in celo nekaterih orodij za internetno bančništvo.

Photo Credit: Houseparty

Podjetje je takšne govorice zanikalo: “najbrž smo tarča plačane komercialne kampanje, namenjene javnemu blatenju naše aplikacije”. Podjetje zdaj tistemu, ki bo priskrbel trden dokaz, da govorice ne držijo, ponuja nagrado v višini milijon dolarjev. H/T: CNBC

Bi morali spletni tržniki več pozornosti posvečati TikToku in Twitchu?

Najljubši platformi generacije Z sta v zadnjem času postali TikTok in Twitch. Ker sta relativno novi, se seveda poraja vprašanje, kako se ju lotiti? Mladina namreč tam preživlja ogromno časa, vendar tradicionalno oglaševanje na družbenih omrežjih tu ne pride v poštev.

Photo Credit: Wendys

Statistični podatki kažejo, da generacija Z TikTok uporablja kar osemkrat na dan in tam prebije občutno več časa, kot recimo na Facebooku in Instagramu. Tudi 15 milijonov dnevnih uporabnikov na Twitchu ni zanemarljiva marketinška priložnost. Prepoznali so jo pri ameriški verigi s hitro prehrano Wendys, kjer so se oglaševanja lotili tako, kot zahteva publika – z igranjem igre Fortnite. H/T: The Drum

Nasveti za tržniško objavljanje v času koronavirusa

Kaj bi morali tržniki sporočati v takšni krizi? Bi vaša blagovna znamka sploh smela komunicirati? Se bo katero marketinško sporočilo obravnavalo kot oportunistično in / ali neobčutljivo? Pri Pinterestu so pripravili nasvete, kako delovati v teh zahrbtnih časih.

Photo Credit: Pinterest

Predvsem se morate vprašati, če je vaša vsebina:

  • pozitivna,
  • relevantna,
  • vizualno privlačna,
  • originalna,
  • in če kliče k akciji.

H/T: Pinterest

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.