Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Kaj je ključ do uspeha na družbenih omrežjih?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Do leta 2022 bo dobra tretjina svetovnega prebivalstva, torej približno tri milijarde ljudi, prisotna na družbenih omrežjih. Številka je že sama po sebi zastrašujoča, če pa jo damo v kontekst marketinga, kjer s svojo storitvijo oziroma produktom želimo doseči zgolj peščico teh ljudi, pa še toliko bolj. 

V času, ko je pritegovanje pozornosti vse težja naloga, cena oglaševanja pa ob površnem delovanju hitro narašča, je uspešno doseganje ciljne publike na družbenih omrežjih vse prej kot enostavna naloga. V nadaljevanju članka bomo pregledali nekaj ključnih elementov, na katere moramo biti pozorni, če želimo uspešno prepoznati in komunicirati z našo ciljno publiko.

Obojestranska komunikacija. Morda se zdi samo po sebi umevno, vendar si komunikacija vseeno zasluži posebno pozornost. Izvedeti namreč morate, kaj si vaše potencialne stranke sploh želijo, kaj jih pri vaši znamki moti in kaj jim je všeč, saj je brez povratnih informacij vaš trud zaman. Izogniti se morate monologu, za začetek pa si pomagajte s kampanjami močnih znamk in s konkurenco v vaši branži. Uspešno prakso lahko zgradite tudi z glasom ljudstva – torej s tem, kar ljudje o vašem področju na splošno pišejo na družbenih omrežjih. 

Stil komuniciranja. Ni pomembno samo kaj pišete, ampak tudi kako. Vaš produkt oziroma storitev vam v osnovi narekujeta, kakšen ton je priporočljivo ubrati, vendar morate biti pozorni tudi na preference vaše ciljne publike. Lahko jim je bližje humor, lahko pa si želijo objektivnega posredovanja informacij. Zelo dobra objava hitro zvodeni, če vaši publiki ni blizu način upovedovanja. Najbolje je, da preizkusite čim več različnih stilov in na podlagi odziva presodite, kaj je za vas najbolj učinkovito.

Jasno pripovedovanje. Vašo storitev oziroma produkt morate jasno predstaviti svojemu občinstvu. Potencialne stranke morajo natančno vedeti, kaj ponujate. Vaša znamka je na drugi strani lahko zavita v tančico skrivnosti. Z občinstvom delite relevantne vsebine in skušajte posredno odgovarjati na vprašanja, ki so v vaši branži pogosta. Poskrbeti morate, da odgovore dobijo pri vas in ne pri konkurenci. Primerjave s podobnimi ponudniki pa so na drugi strani dobrodošle, saj podatki pri ljudeh ustvarjajo zaupanje.

Lažje vam bo, če se pri dostopanju do potencialnih strank najprej osredotočite na en kanal. Več kanalov sicer lahko pomeni večji doseg, vendar jih morate dodati postopoma in premišljeno. Vedno bolj so popularne audio-vsebine, predvsem podkasti, komunicirate lahko s pomočjo blogov, vrata pa so zmeraj odprta za inovativne ideje. Težko je natančno opredeliti kaj morate storiti za uspešno interakcijo s potencialnimi strankami, saj morate upoštevati tudi dejstvo, da je njihova angažiranost različna. Nekatere ste že skoraj prepričali, drugi se z vašo znamko šele spoznavajo. Srečati se morate na tisti točki, kjer so in jih od tam pripeljati do za vas želenega cilja.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.