Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Kaj bo na socialnih omrežjih pomembno po zatonu všečkov?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Ugibanj je kot kaže konec, era všečkov se bliža svojemu koncu. Tako na Instagramu kot Facebooku so v teku testna obdobja, kjer izražanje mnenja ni več možno s pomočjo všečkov. Predvsem so pretreseni tisti, ki preko socialnih omrežji opravljajo svoj poklic.

Če bodo všečke res dokončno ukinili sicer zaenkrat še ne vemo, vendar ni nujno, da bo to negativno vplivalo na uporabnike in posel spletnega marketinga. Brez nenehnega pritiska ugajanja, se bodo podjetja in posamezniki lažje osredotočili na ustvarjanje kvalitetnih vsebin. Število sledilcev bo morda res upadlo, vendar se bodo iz množice tistih, ki so samo všečkali objave, izluščili zvesti in angažirani posamezniki.

Na drugi strani tudi posamezniki ne bodo več ocenjevali kvalitete znamke glede na število všečkov, ampak bo poglavitno merilo postala kvaliteta in izvirnost vsebine, prek katere bodo nagovorjeni. Na prvi pogled se tako zdi, da bi ta ogromna sprememba lahko pozitivno vplivala na socialna omrežja. H/T: The New York Times

Zakaj je kupovanje všečkov slaba ideja?

Ob vse glasnejših govoricah, da Facebook res ukinja število všečkov, se še enkrat spomnimo, zakaj je kupovanje le-teh nesmiselno. Na prvem mestu so orodja socialnega omrežja, ki vsebino ocenjujejo glede na število odzivov na vsebino. Facebook tako zelo nizko rangira profile, ki imajo omejen odziv na vsebino. Podobno je z ostalimi uporabniki, ki niso neumni. Če ima profil milijon sledilcev, na zadnji objavi pa zgolj tri všečke, bodo hitro sešteli ena plus ena.

Razumevanje znamke in storitve je še eno področje, kjer se ob kupovanju všečkov pojavijo težave. Kupljeni všečki prinesejo bore malo razumevajočih sledilcev. Tudi oglaševanje postane nesmiselno, saj zapravljanje denarja prinese zgolj neuporabne in pasivne sledilce.

Danes že obstajajo številna orodja, ki prepoznajo lažne všečke. Uporabnike je vedno težje prelisičiti, na drugi strani pa ob spoznanju, kakšna napaka je nakup všečkov, “čiščenje profila” vzame ogromno časa. Skratka, bližnjice ne obstajajo, organska rast je tisto, kar edino prinese uspeh. H/T: Moosend

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.