Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Je LinkedIn najpomembnejše družbeno omrežje?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

LinkedIn je na svetovnem spletu zaživel preden so se pojavila sorodna družbena omrežja kot so Facebook, Twitter, Snapchat, in Instagram. Vseeno pa verjetno šele danes kotira najvišje na lestvici pomembnih internetnih platform. Danes gosti več kot 600 milijonov profesionalnih profilov, kar pomeni skoraj neomejeno ponudbo poslovnih povezav in zaposlitvenih možnosti. Naj bo to iskanje nove zaposlitve ali krepitev osebne blagovne znamke, danes je LinkedIn orodje, s katerim je v kateri koli panogi bistveno lažje uspeti. Poglejmo si nekaj konkretnih razlogov, zakaj je temu tako.

Iskanje zaposlitve

Osnovni namen družbenega omrežja je iskanje prostih delovnih mest. Edinstvena mreža podjetij in posameznikov predstavlja široko odprto okno v svet priložnosti za raznovrstne profile iskalcev zaposlitve. Platforma omogoča tako aktivno iskanje prek neposredne prijave na prosta delovna mesta, kot “mehkejše” pristope. V profilu lahko nastavite prejemanje obvestil o zaposlitvenih možnostih glede na vaše kompetence ali kraj bivanja, lahko pa samo označite, da ste odprti za nove priložnosti.

LinkedIn ponuja odlične priložnosti tako za delodajalce kot iskalce zaposlitve. © Clem Onojeghuo/Unsplash
LinkedIn ponuja odlične priložnosti tako za delodajalce kot iskalce zaposlitve. © Clem Onojeghuo/Unsplash

Zgooglaj me!

Danes je za posel pomembno, kako visoko podjetje kotira na Googlu. Enako velja za vašo osebno znamko, če želite biti konkurenčni na trgu dela. LinkedIn je kot kaže pri Googlu dobro zapisana platforma, saj se profili tega družbenega omrežja znajdejo pri vrhu zadetkov iskanja, kadar v iskalnik vpišemo ime in priimek določene osebe. Povzetek življenjepisa je tako smiselno zapisati premišljeno, saj danes delodajalci potencialne nove zaposlene nič kolikokrat preprosto preverijo s pomočjo Googla. In če je vaš profil na LinkedInu prva stvar, ki jo bo videl potencialni delodajalec, je morda čas, da si ga priskrbite … ali uredite obstoječega, da bo med množico podobnih pritegnil pozornost.

Priročno je tudi, da se na družbenem omrežju shranijo stari kontakti. Se spomnite tistega krasnega mladega strokovnjaka, ki ste ga srečali na konferenci pred tremi leti? Ali pa prijatelja prijatelja, ki ga je zanimalo pogodbeno sodelovanje z vašim podjetjem? Verjetno ne, ampak na srečo se spomni LinkedIn in ko bo čas pravi, lahko potencialnega poslovnega partnerja ponovno kontaktirate.

Podjetja kot na dlani

Vaš osebni “zid” lahko podobno kot na preostalih družbenih omrežjih povsem prilagodite lastnim željam. Spremljate lahko kaj počno vaši kontakti, kakšno je stanje v za vas zanimivi industriji, ali pa aktivnosti točno določenega podjetja. Danes številna podjetja na LinkedIn namreč objavljajo novice, vpoglede v proces dela in predstavljajo trenutne zaposlene. Če podjetje ve, kaj počne, boste na ta način dobili dober občutek za njihovo kulturo in ljudi. Le tako se lahko prepričate, da vam podjetje res ustreza in na razgovore ne hodite zaman.

Mreženje, mreženje in še enkrat mreženje- to je glavna prednost LinkedIna. © Allie/Unsplash
Mreženje, mreženje in še enkrat mreženje – to je glavna prednost LinkedIna. © Allie/Unsplash

Za konec pa samo še enkrat poudarimo, kje leži največja vrednost LinkedIna: v mreženju. Tudi če ste introvertirani in vas prijateljevanje ne zanima, lahko s pomočjo družbenega omrežja še vedno ohranjate pomembne poslovne stike. Kdo ve, morda pa celo vzpostavite odnos z vašim največjim vzornikom.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.