Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Googlov chatrobot Meena skoraj enak človeku

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Na facebooku aktivno deluje približno 300.000 pogovornih robotov, ki pa preprosto niso dovolj odzivni, da bi jih ljudje zares vzljubili. Tudi v virtualnem svetu namreč iščemo pristne človeške odnose, obstoječi “chatboti” pa nas razumejo samo, če res natančno in razločno postavimo vprašanje. Google pa je pred kratkim razkril, da že nekaj časa pripravljajo program”Meena”. Pogovor z njo naj bi bil na las podoben klepetu s prijateljem.

Pogovori, ki se uporabljajo za usposabljanje “Meene”, so organizirani kot drevesne niti, pri čemer se vsak odgovor v niti obravnava kot en pogovorni obrat. Kot ena pot skozi drevesno nit se šteje vsak primer pogovora s sedmimi zasuki konteksta. Sedem zasukov so izbrali kot dobro ravnovesje med dovolj dolgim ​​kontekstom, da trenirajo pogovorni model, in upoštevanjem pomnilniških omejitev (daljši konteksti zavzamejo več pomnilnika). H/T: Google AI Blog

Snapchat lansiral projekt “Bitmoji TV”

Orodje bo personalizirane avatarje, ki jih lahko ustvarjajo uporabniki, oživilo. Postali bodo namreč zvezde kratkih animiranih serij. Podjetje bo vnaprej pripravilo zgodbe, avatarji pa bodo pri vsakem uporabniku drugačni. V glavni vlogi bo nastopal uporabnik, preostale vloge pa bodo razdeljene med avatarje njegovih prijateljev.

Bitmoji TV. Credit: Snapchat
Bitmoji TV. Credit: Snapchat

S potezo želijo širiti zanimanje za kratke televizijske vsebine in zvišati popularnost “Bitmoji-jev” (avatarjev). Paket začini še personalizacija, s katero je celotna izkušnja še toliko bolj vabljiva. “Bitmoji TV” bo v prvi sezoni zavrtel deset epizod, pri socialnem omrežju pa so prepričani, da so z njim zadeli terno. Ali so jo res, bodo povedali uporabniki. H/T: Social Media Today

Bo idejni vodja Trumpove kampanje znova začaral volivce?

Brad Parscale je deloholični vodja kampanj kontroverznega predsednika in mnogi se še vedno ne znajo odločiti ali je “kreativni mislec” ali samo “pretirano promoviran trol”. Kakorkoli že, ob približevanju novega volilnega obdobja, se ga konkurenca boji.

Brad Parscale. Credit: Web Summit/Flickr
Brad Parscale. Credit: Web Summit/Flickr

Za občudovalce je 44-letnik alkimist, ki na videz kaotična in hudomušna zborovanja spremeni v matrico podatkov. S to matrico lahko z neverjetno natančnostjo napove človeško motivacijo in vedenje. Za nasprotnike pa je klasičen podpornik Donalda Trumpa: navadni beli moški z vikinško brado, ki se ne opravičuje, ni obremenjen z dvomom in nima težav s svojo rušilno internetno persono. H/T: The Guardian

Bodo škandali facebooku vendarle izstavili račun?

Facebook se je v zadnjih letih soočal z mnogimi kritikami. Škandali povezani z varovanjem zasebnosti, lažnimi novicami in splošnim pomanjkanjem transparentnosti so se vrstili eden za drugim. Posledic pa podjetje vsaj do zdaj ni čutilo. Kot kaže pa se je plošča v lanskem letu obrnila. Facebookove delnice so padle za 8%, lanski profit pa se je v primerjavi s predlanskim znižal za 16%.

Bodo škandali facebooku vendarle izstavili račun? Credits: Glen Carrie/Unsplash
Bodo škandali facebooku vendarle izstavili račun? Credits: Glen Carrie/Unsplash

To pa še ni vse. Socialno omrežje je vse bolj prisotno na zatožnih klopeh, kjer se le s težavo zagovarja pred obtožbami. Na zadnje so Zvezni komisiji za trgovino (Federal Trade Commission – FTC) izplačali kar 5 milijard dolarjev odškodnine. Še več, s škandali izgubljajo tudi zaupanje svojih uporabnikov. Glede na raziskavo Wall Street Journala kar 60% ljudi namreč facebooku ne zaupa, da bo varoval njihove osebne podatke. H/T: Digital Trends

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.