Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Francoska vlada zakonito do socialnih omrežij državljanov

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Francoska vlada je dobila zeleno luč, da za potrebe preprečevanja utaje davkov, vdira v zasebne račune na socialnih omrežjih. Minister za finance Gerald Darmanin je potezo sodišča pohvalil in označil za še eno orodje v boju proti kriminalu.

Javnost je na drugi strani izrazila zaskrbljenost. Zakon pod vprašaj postavlja varnost zasebnih podatkov, francoska vlada pa si s potezo ne bo ravno pridobila zaupanju državljanov. H/T: The Independent

Kaj se zgodi, če na Instagramu všečkamo vsako objavo?

Programer Rameet Chawla je v eksperimentu pripravil program, ki je na Instagramu všečkal vsako fotografijo, ki se je pojavila v njegovem “feedu”. Dobil je približno trideset novih sledilcev na dan, neznanci so ga začeli vabiti na zabave, celo ustavljali in prepoznavali so ga na cesti.

Predvsem je bilo zanimivo to, da je dobival neverjetno število sporočil, ki so ga prepričevala, da naj več objavlja: “Zdelo se mi je, da mi ljudje na vsak način želijo vrniti všečke.” H/T: Buffer

Twitter oživil neodvisno knjigarno

Knjigarna Petersfield v britanskem Hampshiru, je na deževen januarski dan prvič v skoraj stoletni zgodovini zabeležila ničlo. Prodali niso nobene knjige, eden izmed uslužbencev pa je žalostno vest objavil na Twitterju. Tvit je opazil pisec znanstvenofantastičnih zgodb Neil Gaiman in ga posredoval svojim več milijonom sledilcem.

Nato je kot v pravljici samo v enem dnevu knjigarna dobila 1100 novih sledilcev in več kot tristo novih naročil prek spleta. V knjigarno so se zgrnile tudi stranke, ki so kupile za več kot 1000 britanskih funtov knjig. H/T: The Guardian

Na Twitchu vedno več uporabnikov, ki se ne ukvarjajo z igrami

Računalniške igre so velik biznis. Ne samo za ustvarjalce, pač pa tudi za igralce. Mladi, ki so še nedolgo nazaj veljali za lene in neperspektivne, danes z igranjem iger lahko zaslužijo občutno večje vsote, kot njihovi akademsko podkovani vrstniki. Twitch že skoraj desetletje deluje kot platforma, kjer ti mladi v živo komentirajo svoje igranje in z večanjem svojega občinstva prek trženja tudi služijo denar.

Zdaj pa kot vse kaže na Twitchu ne bodo več izstopali samo “gejmerji”, ampak tudi preostali navdušenci nad živim video-formatom. Obiskovalci spletne strani so namreč v decembru pogledali kar 81 milijonov ur vsebin v kategoriji “Just Chatting”. Tam počnejo natanko to in vse ostalo, kar ni povezano z igrami. Tako je kategorija za kar sedem milijonov ur prehitela do zdaj na prvem mestu nepremagljivo kategorijo igre “League of Legends”. H/T: Wired

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.