Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Facebook bo omogočil neposredno zapisovanje misli

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Na socialnem omrežju Facebook že nekaj let financirajo raziskave programov za zapisovanje misli neposredno iz glave. Tistim, ki so izgubili sposobnost izražanja, želijo omogočiti komuniciranje v realnem času.

Inženirji so razvili tako imenovane “dekoderje govora”, ki bodo z analizo možganskih signalov sposobni razumeti, kaj človek želi povedati. “Trenutno pacienti z uporabo preostalih očesnih gibov ali trzanjem mišic nadzorujejo računalniški vmesnik. Omejeni so na zelo počasno izpisovanje besed, čeprav so v mnogih primerih informacije, potrebne za tekoč govor, še vedno v njihovih možganih,” pravi nevrolog Eddie Chang. H/T: Digital Trends

Družine so hvaležne za prenose pogrebov v živo

Vse bolj razpršene družine so razlog, da so pogrebni zavodi našli novo tržno nišo. Natalie Levy je doživela družinsko tragedijo, saj je njena mati storila samomor. Oseba mora biti po židovski tradiciji pokopana v najkrajšem možnem času, zato so se znašli pred dilemo.

Veliko prijateljev namreč ni moglo pripotovati, nekateri družinski člani so živeli predaleč, njihova cerkev pa je našla rešitev. Pogreb so prek hiperpovezave prenašali v živo, do prenosa pa so prek osmrtnice ali uradne spletne strani lahko prišli vsi, ki se pogreba niso mogli udeležiti. H/T: Wired

Sta Siri in Alexa podpornici nadlegovanja?

“Zardela bi, če bi lahko.” To je odziv Applove pametne pomočnice Siri, če ji zabrusimo, da je prostitutka. Kot kaže je programirana tako, da zadovolji tiste moške, ki agresijo vidijo kot predigro.

Siri je prisiljena odigrati vlogo objektivizirane ženske, ki se hkrati opravičuje, da ni dovolj človeška, da bi se bila sposobna sramovati. Apple je kodo hitro spisal na novo, tako da se Siri zdaj odzove z “ne vem, kako se odzvati na to.” Na žalost je podobnih primerov vprašljive prakse še veliko, Apple in Amazon pa morata odgovarjati na številna neprijetna vprašanja. H/T: Wired

WhatsApp ima v Indiji že več kot 400 milijonov uporabnikov

WhatsApp, ki ima po svetu že več kot 1,6 milijarde uporabnikov, je v Indiji brez konkurence. Od 450 milijonov uporabnikov pametnih telefonov, aplikacije namreč ne uporablja zgolj 50 milijonov ljudi. Facebook želi priljubljenost svojega hčerinskega podjetja uporabiti v prid svoje nove kripto valute Libra.

Ogromno ljudi v Indiji namreč družinam pošilja denar iz drugih regij, zato se na prvi pogled zdi, da želijo ljudem zagotoviti novo, brezplačno možnost za izvrševanje teh nakazil. Ko se bodo sredstva enkrat gibala znotraj facebookovega sistema, pa bo kmalu na voljo tudi spletno nakupovanje. H/T: Social media today

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.