Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Facebookov neodvisni svet sestavljajo novinarji, politiki in sodniki

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

V sredo se je začelo novo obdobje upravljanja družbenih medijev, saj je Facebook objavil imena prvih 20 članov dolgo pričakovanega nadzornega sveta. Facebookov neodvisni svet oziroma mednarodno komisijo, sestavlja pisana paleta zagovornikov svobodnega izražanja, profesorjev prava in novinarjev, v druščini pa sta tudi nekdanji danski premier Helle Thorning-Schmidt in nobelova nagrajenka za mir Tawakkol Karman.

Nadzorni svet bo neodvisen od Facebookovih direktorjev in osebja, glavno besedo pa naj bi imel predvsem pri nekaterih odločitvah o moderiranju vsebine. Kljub omejenim pristojnostim pa je facebookov neodvisni svet astronomski napredek v upravljanju podjetja. Od samega začetka je namreč direktor ustanovitelj Mark Zuckerberg, ki ima še vedno večinsko pravico pri odločanju o prihodnosti podjetja. H/T: The Guardian

Z Googlovim orodjem bo ročno napisana besedila preprosto prevesti v računalniško obliko

Google Lens je že zdaj omogočal uporabnikom, da besedila s papirja prekopirajo v telefon, kjer jih lahko urejajo v aplikaciji dokumenti. Z novo posodobitvijo pa bo moč besedila preko aplikacije in računa Chrome tudi neposredno kopirati v računalnik.

Novi Google Lens bo omogočal tudi hitro prevajanje v več kot sto različnih jezikov. © Google
Novi Google Lens bo omogočal tudi hitro prevajanje v več kot sto različnih jezikov. © Google

Prenosi aplikacij za učenje novega jezika so se v zadnjih mesecih podvojili. Google Lens zato z novo posodobitvijo omogoča tudi hitre prevode besed v španščino, kitajščino in več kot 100 drugih jezikov. Uborabniki bodo to preprosto storili tako, da bodo kamero usmerili na del besedila, ki ga bodo želeli prevesti v izbrani jezik. H/T: Google Blog

Bill Gates namenil sredstva za domači program testiranja na koronavirus

Program SCAN Seattle je namenjen raziskovanju širjenja koronavirusa po skupnostih in bo vključeval tako zdrave kot obolele posameznike. “Raziskovalci pričakujejo, da bodo z novimi podatki bolje razumeli gibanje števila okužb, s čimer bodo lahko tudi natančneje določili, kdaj bi lahko omilili omejitve gibanja,” je Bill Gates zapisal v svojem blogu.

Bill Gates © Wikimedia Commons
Bill Gates © Wikimedia Commons

SCAN bo testiral raznolike skupine ljudi, rezultati pa naj bi v kombinaciji z demografskimi podatki – vključno s starostjo, spolom, raso in poštno številko – pokazali, katere skupine so najbolj ranljive in ali socialno distanciranje sploh deluje. H/T: Gates Notes
Facebookovi algoritmi za odstranjevanje sovražnega govora aktivni kot še nikoli

Algoritmi naj bi v prvem četrtletju leta 2020 zaznali skoraj 90 odstotkov izbrisanega sovražnega govora na družbenem omrežju Facebook. Preostalih deset odstotkov so prijavili uporabniki, podjetje pa ne poroča natančnega števila sovražnih objav, ki jih je algoritem spregledal.

Facebookovi algoritmi za prepoznavanje sovražnega govora so aktivni kot še nikoli. © Flickr/John S. Quarterman
Facebook vse več pozornosti posveča brisanju sovražnega govora iz svoje platforme. © Flickr/John S. Quarterman

Od 9.6 milijona izbrisanih objav so jih algoritmi tako zaznali 8,5 milijona. Ta številka je res ogromna, sploh če jo damo v perspektivo – v zadnjem četrtletju leta 2019 so algoritmi zaznali 4,6 milijona sovražnih vsebin.  To pomeni, da so algoritmi v samo enem četrtletju svojo učinkovitost izboljšali za 86 odstotkov. H/T: Wired

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.