Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Evolucija hotela in restavracije Gredič

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na office@woodzsocial.com.

Na skrajnem zahodu Slovenije, na slovensko-italijanski meji, se v zavetju Goriških Brd nahaja mala vasica Ceglo. Ime je dobila po rimski delavnici opeke, ki je stala na polju pod vasjo, danes na italijanski strani. Nekaj stoletij kasneje, nekje na začetku 17. stoletja, je v kraju svoje mesto pod soncem našel tudi impresiven dvorec, ki že dobrih 400 let kljubuje muhastemu briškemu ozračju. Gredič z vrha griča svoj pogled vztrajno usmerja proti morju na jugu, njegov hrbet pa je na drugi strani zaščiten z briškimi hribi in s snegom pokritimi alpskimi vrhovi v daljavi. Brez dvoma edinstvena kulisa, ki nagovori še tako zahtevnega gosta.

“Pri nas je nivo komunikacije zagotovo bistvenega pomena, saj glede na butičnost in višji nivo storitve, ki jo nudimo, stranke takšno obliko komunikacije tudi pričakujejo.”

Gredič – edinstveno doživetje

Dvorec je bil nazadnje prenovljen leta 2012, še dobrih pet let kasneje pa so butični hotel prevzeli novi lastniki, ki so zelo dobro prepoznali njegovo dodano vrednost. “Želeli smo prikazati vse izjemne zgodbe in priložnosti, ki jih Gredič skriva. Že od samega začetka smo se zavedali naše prve naloge – povečati prepoznavnost lokacije oziroma ponudbe, saj marsikdo ni vedel, da je Gredič hotel, restavracija in vinoteka,” pove Nina Grmek, ki v mladi ekipi zaposlenih skrbi za promocijo. Osredotočili so se na obogatitev ponudbe, predvsem so želeli doseči izvrstnost in visok nivo doživetja v Grediču.

Premišljeno oglaševanje je tisto, ki prinese rezultate, pomembna pa sta tudi aktivno spremljanje trendov in zmožnost hitrega prilagajanja.

Doživeti pa je moč marsikaj. Goriška Brda so namreč bogata z vinsko in kulinarično tradicijo ter mešanico alpskih in mediteranskih vplivov. Kolesarske, pohodniške in kulinarične poti se prepletajo in si podajo roko z bogato kulturno, etnografsko in na žalost tudi vojaško zgodovino. Ponudba v Grediču pa vse našteto združuje. “Promocije naših turističnih storitev, tako hotelskega kot restavracijskega dela, smo se lotili s pripravo vseh potrebnih kreativnih sredstev. Te smo smiselno razporedili v letni koledar ključnih dogodkov in produktov, skladno s tem pa uredili rezervacijski sistem na naši spletni strani in tako pričeli z oglaševanjem,” pove Nina Grmek.

Gredič

Družbena omrežja kot jedro komunikacije

Lokacija sama po sebi še ne pomeni uspešnega poslovanja. Premišljeno oglaševanje je tisto, ki prinese rezultate, pomembna pa sta tudi aktivno spremljanje trendov in zmožnost hitrega prilagajanja. V preteklosti smo med medije večinoma uvrščali radio in televizijo, zdaj pa je že nekaj let jasno, da vsaka znamka ali podjetje nujno potrebuje tudi komunikacijo preko družbenih omrežij. “Seveda samo aktivna prisotnost na družbenih medijih ni dovolj, da bi lahko mirno čakali na rezervacije. Ves čas smo aktivno razvijali komunikacijske procese in iskali primerne rešitve s katerimi smo sledili zastavljenim ciljem. V preteklosti smo na primer sodelovali z vplivneži, ki so na začetku brez dvoma doprinesli k prepoznavnosti Grediča in posledično tudi rezervacijam.”

Med največje prednosti oglaševanja na družbenih medijih zagotovo sodi prvi stik s sledilci in potencialnimi strankami. Ti imajo takojšen dostop do vira informacij na družbenih omrežjih in s tem posledično do spletne strani. Skoraj bolj kot to je pomembna ne samo povprečna, temveč odlična priprava vsebine, ki pritegne posameznika. V to spada kombinacija profesionalno obdelanih fotografij in video posnetkov, ki ob spremljavi profesionalne retorike v tekstih objav dajo tisto piko na i, je prepričana Nina Grmek. “Odvisno od znamke ali produkta se komunikacija seveda prilagaja. Pri nas je nivo komunikacije zagotovo bistvenega pomena. Glede na butičnost in višji nivo storitve, ki jo nudimo, stranke takšno obliko komunikacije tudi pričakujejo.”

Gredič

Oglaševanje v času zdravstvene krize

Turistična branža je v preteklem letu doživela popoln pogrom rezervacij. 100% zasedenost je kar naenkrat postala enaka ničli. Žarek upanja je vsakič znova posijal ob ponovnem odpiranju države, ko so se restavracije in hoteli pod določenimi pogoji lahko odprli. “Takrat smo komunikacijo povsem prilagodili in ciljali na slovenske goste. Ta poteza se je izkazala kot prava, saj smo Gredič približali tudi slovenskim gostom, ki se vedno bolj pogosto odločajo za butični turizem. Predvsem v tej novi realnosti, si je vedno več gostov zaželelo počitnice in oddih na manj obljudenih in bolj intimnih lokacijah.”

Ključno pri tem je bilo, da so v Grediču na tedenski bazi komunicirali in prilagajali vsebino ter iskali najboljše kreativne rešitve. Vnaprej so se pripravili na možne težave, ki so jih nato lahko tudi uspešno sanirali takoj, ko so se pojavile. “Ciljali smo na nadgradnjo strategije komunikacije, večjo pojavnost in ozaveščenost znamke, kar se je na koncu izkazalo za pravo potezo. Ta se je odražala tudi v odličnih odzivih s strani sledilcev in končnih rezervacij.”

Gredič – pogled zazrt v prihodnost

Čeprav ekipa v Grediču nenehno in trdo dela, so s prihodnostjo pomirjeni. “Sproti realiziramo čim več svojih idej. Glede na izvrstno ekipo, ki jo imamo pa teh nikakor ne zmanjka. Ni pomembno samo to, da vemo kaj se dogaja zdaj in ta trenutek. Še kako pomembno je, da z enim očesom gledamo naprej v prihodnost. Med drugim že razmišljamo o nadgradnjah v obliki avdio in video prispevkov, ki jih lahko smiselno uporabimo za ciljanje točno določenih skupin in potencialnih strank.”

Iz danes na jutri so zgodbe redko uspešne, zato si pri celotnem procesu vzemite čas. Trezno razmislite o vsaki nadaljnji potezi in sproti analizirajte dosežene rezultate.

Seveda je na prvem mestu še vedno gost in njegovo počutje. Dobra podpora s strani družbenih medijev je samo nadgradnja. Izkušnja, ki jo posameznik ob bivanju dobi, pa je tisto, kar šteje največ. Govorice se hitro razširijo, o tem, ali so dobre ali slabe pa odloča subjektivna ocena posameznika. “Šele takrat, ko naredimo največ, da se gostje pri nas dobro počutijo, nam pri tem lahko pomagajo družbena omrežja. Ta namreč ob premišljenem delovanju lahko zanetijo iskro, ki se potem razširi z veliko hitrostjo. Eno brez drugega pa praviloma težko uspe.”

Kaj pa Nina svetuje mladim podjetnikom? “Potreben je jasen načrt razvoja podjetja ali znamke na dolgi rok. Iz danes na jutri so zgodbe redko uspešne, zato si pri celotnem procesu vzemite čas. Trezno razmislite o vsaki nadaljnji potezi in sproti analizirajte dosežene rezultate.” Skratka, recept za uspeh ni samo dobra ideja. Podpreti jo je potrebno z veliko mero energije in pripravljenosti za delo.

Gredič

Zaključek

Poletje se je počasi prevesilo v jesen, na vrata pa že trka tudi zima. Medtem ko okoli trdnih zidov Grediča počasi vedrijo meglice, se nekje v notranjosti v prijetnem vzdušju že pletejo nove ideje. Čas pa še vedno lagodno teče dalje in se radovedno sprašuje, kakšne zgodbe bo dvorec še napletel. Glede na pestro zgodovino in zagnanost ekipe je njegovo veselo pričakovanje več kot upravičeno.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Več inspiracij

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.