Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Družbena omrežja skozi prizmo statistike

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na office@woodzsocial.com.

Družbena omrežja so povsod. Od leta 2004 eksponentno rastejo in še niso dosegla vrhunca priljubljenosti. Ni mogoče zanikati, da so danes glavni vir novic in informacij. To pa še ni vse. So edinstveno orodje za interakcijo s strankami. Ne samo, da zagotavljajo platformo, s katero lahko uporabniki komunicirajo zunaj lokalnih in socialnih meja, temveč ponujajo tudi nešteto možnosti za skupno rabo uporabniško ustvarjene vsebine, kot so fotografije in videoposnetki.

Vprašanje pa se glasi, ali je ob začetku poslovanja vredno vlagati v družbena omrežja? Bi moralo biti trženje na družabnih omrežjih osrednje področje vaše marketinške strategije v letu 2021? Odgovor je sicer odvisen od značilnosti vaših strank, nikakor pa tovrstnega trženja ne smete prezreti. Pri tem morate biti pozorni na specifiko uporabnikov različnih družbenih omrežij. Kar se izkaže za recept za uspeh na Facebooku, zelo verjetno ne bo delovalo na TikToku. V pomoč smo pripravili nekaj statističnih podatkov.

Družbena omrežja – nesporni vladar(ji) interneta

Družbena omrežja beležijo približno 3.78 milijarde uporabnikov, kar je 48% svetovne populacije. Število uporabnikov nenehno raste, eden od razlogov za to pa je bliskovit razvoj interneta in aplikacij za pametne telefone. Dostop do družbenih omrežij je tako ne glede na to kje ste, vse enostavnejši.

84% odraslih v ZDA (kjer opravljajo najbolj reprezentativne ankete), starih od 18 do 29 let, je dejavnih uporabnikov družbenih omrežij. Število rahlo pade na 81% pri starostni skupini od 30 do 49 let in na 73% pri osebah, starih od 50 do 64 let. Odrasli v ZDA, stari 65 let ali več, jih uporabljajo najmanj. Povprečno na platformah družbenih omrežij preživimo dve uri in pol na dan.

Primat med platformami še vedno pripada Facebooku. Uporabljata ga skoraj dve tretjini (68%) prebivalcev ZDA, mesečno pa beležijo kar 2.32 milijardi aktivnih uporabnikov po svetu. Pomembno je vedeti, kako lahko vaša vsebina deluje na tako ogromni platformi in kako lahko optimizirate svoj plačani in neplačani doseg. Če razmišljate o objavi na Facebooku, bodite na tekočem z njihovim algoritmom, saj je ta ključnega pomena pri doseganju najbolj relevantnega občinstva.

Facebook je še vedno najbolj popularno družbeno omrežje. © pixabay/geralt
Facebook je še vedno najbolj popularno družbeno omrežje. © pixabay/geralt

Prva izbira tržnikov

  • 73% tržnikov meni, da je bilo trženje na družbenih omrežjih za njihovo poslovanje “učinkovito” ali “zelo učinkovito”.
  • Kar 54% brskalnikov uporablja družbena omrežja za pregledovanje izdelkov.
  • 71% potrošnikov, ki so imeli pozitivno izkušnjo z blagovno znamko na družbenih omrežjih, priporoča blagovno znamko svojim prijateljem in družini.
  • 49% potrošnikov se zanaša na priporočila vplivnežev na družbenih omrežjih.
  • Po vsem svetu se naloži 500 milijonov dnevno aktivnih zgodb v Instagram.
  • 91% vseh uporabnikov družbenih omrežij dostopa do družbenih kanalov prek mobilnih naprav.

Vsak dober tržnik bo prepoznal neprecenljivo vrednost, ki jo nosijo zgoraj našteti podatki. Seveda pa je statistika samo statistika, dokler je ne znamo pravilno implementirati v svoje marketinške načrte. Fleksibilnost in inovativnost sta glavna parametra, na katera se morate osredotočiti za načrtovanje uspešne kampanje. Naj v vaših mislih zapiha svež veter, saj bo konec epidemije hkrati tudi priložnost za povsem nove igralce na trgih.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Več inspiracij

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.