Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Bodo novi zakoni v ZDA prevetrili sektor trženja?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na office@woodzsocial.com.

Ameriška vlada je prejšnji teden napovedala spremembe, ki bodo imele drastične vplive na delovanje družbenih omrežij v prihodnje. Obetajo se omejitve pri kupovanju manjših platform, upravljanju lastnih oglaševalskih podjetij in rabi uporabniških podatkov, kar bi lahko odločilno vplivalo tudi na sektor trženja. Vlada naj bi v kratkem sprejela štiri nove zakone.

Novi zakoni na področju družbenih omrežij

Prvi zakon bi prepovedal favoriziranje lastnih izdelkov na platformah družbenih omrežij. Tako Googlu ne bi bilo več dovoljeno promoviranje lastnih izdelkov v iskalniku, Apple pa bi moral omogočiti povsem enak dostop do glasbe prek aplikacij Apple Music in na primer Spotify.

Drugi zakon bi omejil poslovno združevanje v tehnološkem sektorju. Prevzemnik bi ob prevzemu moral dokazati, da prevzeto podjetje ni konkuriralo nobenemu izdelku ali storitvi, ki jih platforma prevzemnika ponuja. Facebook po tej določbi ne bi smel prevzeti WhatsAppa ali Instagrama.

Tretji zakon bi prepovedal delovanje hčerinskih družb na platformah, če le-te konkurirajo drugim podjetjem. Na ta način bi se omejilo preferenčno vedenje na platformah družbenih omrežij, potencialno pa bi največje platforme prisililo v opustitev masovnega odkupovanja manjših igralcev na trgu.

Četrti zakon pa bi uporabnikom omogočil boljšo prenosljivost podatkov. Platforme bi morale omogočiti prosti prenos podatkov, tudi na konkurenčne platforme, če bi bila želja uporabnika taka.

Varovanje osebnih podatkov je še vedno pomembna tema na družbenih omrežjih. ©privecstasy/unsplash
Varovanje osebnih podatkov je še vedno pomembna tema na družbenih omrežjih. ©privecstasy/unsplash

Nova realnost za sektor trženja?

Če bodo ti zakoni sprejeti, bodo tehnološki velikani prisiljeni v temeljito prevetritev delovanja. Medtem v Evropi potekajo tudi nadaljnje preiskave glede morebitnih omejitev skupne rabe podatkov. Pomisleki glede morebitne zlorabe s strani tujih vlad so namreč vse večji. Vse skupaj zagotovo napoveduje tektonske premike v okolju trženja na družbenih omrežjih. Pomembno bo, da so vsi, ki v sektorju delajo, še posebej pozorni in se na novo situacijo pripravijo, saj bodo najbolj prilagodljivi za inovativnost gotovo nagrajeni.

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Več inspiracij

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.