Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Bo Instagram brez všečkov res izboljšal mentalno zdravje uporabnikov?

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Psihiatrinja iz New Yorka Sue Varma pozdravlja odločitev Instagrama, da umakne všečke, vendar hkrati opozarja, da je to zgolj prvi korak. Uporabniki bodo namreč še vedno videli število všečkov na svojih objavah, ti bodo skriti le za njihovo internetno občinstvo.

“Štetje všečkov uporabnika pretvori v narkomana družbenih medijev. Začnemo hrepeneti po nadaljnjem doziranju, nekaterim pa celo prevzamejo življenje. Imamo očiten paradoks, kjer smo povezani bolj kot kadarkoli, hkrati pa osamljeni.” H/T: Medscape

Popularni “memi” novi hit na Amazonu

Vzkliki kot so “Yeet,” “I’m baby” in seveda “OK boomer” že nekaj časa preplavljajo TikTok, Instagram in Twitter, zdaj pa so se v obliki napisov na oblačilih znašli tudi na Amazonu. Spletno-prodajni velikan iznajdljivim podjetnikom s programom “Merch by Amazon”, namreč v zameno za del dobička od prodaje po naročilu natisne in odpošlje produkte kupcem.

Jonathan Garris je direktor podjetja Gotham City Online in je priložnost zgrabil z odprtimi rokami. “Iščemo meme, ki niso muhe enodnevnice. Nekatere po enem tednu bliskovitega širjenja po medmrežju izginejo in tem se skušamo izogniti, saj oblek s takimi memi na dolgi rok ne bi kupoval nihče.” H/T: CNBC

Pri Facebooku izbrisali 3,2 milijadi lažnih profilov v pol leta

Številka je ogromna celo za Facebook, saj so v celotnem lanskem letu izbrisali več kot polovico manj lažnih računov. Hkrati so izbrisali 11,4 milijona primerov sovražnega govora, dvakrat več kot lani v enakem obdobju.

Pri Facebooku kot kaže iščejo načine, kako izbrisati črne madeže, ki so si jih nabrali med zadnjimi ameriškimi predsedniškimi volitvami. Predvsem želijo biti transparenti pri svojih odločitvah, ki se tičejo javnosti. H/T: CNBC

Ministri na otoku od socialnih medijev zahtevajo zaščito kandidatov na volitvah

12. decembra bodo v Veliki Britaniji potekale splošne volitve, ministri pa so že začeli vršiti pritisk na socialne medije. Želijo namreč, da bi Facebook, Twitter in podobne platforme nudile zaščito kandidatom, ki bodo tarče spletnih trolov, predvsem pa da bodo slednji za svoja dejanja odgovarjali.

Ministri zahtevajo, da se tehnološki velikani združijo in ustvarijo enotno platformo za nasvete, kako se lahko kandidati spopadejo s spletnimi nasilneži in troli. H/T: The Independent

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.