Zadnje objavljeno

Deli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Avstralija želi Facebook in Google z novim zakonom prisiliti v plačevanje medijskih vsebin

Vse inspiracije so napisane z namenom ozaveščanja novih priložnosti na trgu in širjenja repertoarja naših strank, ki jim pomagamo uspeti.
Neobvezujoče povpraševanje lahko oddaš z izpolnjenim obrazcem ali nam pišeš na [email protected].

Avstralska vlada je v širši regulaciji digitalne sfere naredila pomemben korak v boju lokalnih novinarskih organizacij proti finančnem kolapsu. Z uvedbo novega, obveznega kodeksa ravnanja, bi Google in Facebook morala deliti prihodke, ki jih podjetji ustvarita zahvaljujoč medijskim vsebinam, z medijskimi hišami, ki so vsebine pripravile.

“Facebook in Google sta neizogibno postala partnerja Avstralskih medijskih podjetij, to sodelovanje pa v nobenem pogledu ni enakovredno,” so zapisali v obrazložitvi. H/T: Josh Frydenberg

Elon Musk z bizarnimi tviti škoduje svojemu podjetju

“Ne potrebujem denarja. Posvetil se bom Marsu in Zemlji, materialne dobrine pa so samo breme.” Sledil je tvit, v katerem je Elon Musk dejal, da so delnice Tesle previsoke. Kmalu zatem se je njegova želja izpolnila, saj je po seriji podobnih tvitov v petek, prvega maja, delnica Tesle padla za devet odstotkov.

Elon Musk © JD Lasica/Flickr
Elon Musk © JD Lasica/Flickr

Za konec besnenja je v zadnjem tvitu še pripomnil, da je njegovo dekle zaradi poteze jezno, nato pa se je zavil v molk. Za podoben izpad je poskrbel že leta 2018, ko je javno naznanil, da razmišlja o privatizaciji Tesle, za kar je bil celo kazensko preganjan. H/T: Digital Trends
Bo Applova tehnologija prepoznave obraza prilagojena nošenju zaščitnih mask?

IPhone ne more prepoznati obraza, če je skoraj polovica prekrita z zaščitno masko. Nova posodobitev iOS 13.5 tega ne bo odpravila, pri Applu pa želijo preprečiti scenarij, po katerem bi odklepanje telefona postalo nadležno. Uporabnikom zato ne bo treba čakati, da čas za odklepanje iPhona s prepoznavo obraza poteče, ampak bodo lahko telefon nemudoma odklenili z varnostno kodo.

Apple © Medhat Dawoud/Unsplash
Apple © Medhat Dawoud/Unsplash

Med spornejšimi novostmi nove posodobitve je Applova aplikacija za sledenje stikom med ljudmi – API. Z njo želijo pomagati pri obvaldovanju koronavirusa, saj bi obvestila tiste, ki so bili v stiku s potrjeno okoženimi. H/T: Wired

Pri Facebooku bodo začeli uporabnike opozarjati na lažne novice o koronavirusu

Uporabniki, ki bodo na Facebooku všečkali, delili ali komentirali objave z lažnimi trditvami o koronavirusu, bodo preusmerjeni na spletno stran Svetovne zdravstvene organizacije. Slednja je namreč pripravila orodje, kjer lahko preverjate dejstva o bolezni COVID-19.

Facebook © Alex Haney/Unsplash
Facebook © Alex Haney/Unsplash

“Tistim, ki so bili izpostavljeni lažnim informacijam o novem koronavirusu, želimo ponuditi resnico priznanih strokovnjakov. Moramo namreč preprečiti, da bi na Facebooku večkrat naleteli in verjeli tem lažem,” je v blogu zapisal Guy Rosen, Facebookov podpredsednik za integriteto. H/T: The Guardian

Sodiš med podjetnike, kreativne posameznike ali inovatorje in si usmerjen v napredek? Piši nam.

Announce

New
arrival

2019 collection

Let’s face it, no look is really complete without the right finishes. Not to the best of standards, anyway (just tellin’ it like it is, babe). Upgrading your shoe game. Platforms, stilettos, wedges, mules, boots—stretch those legs next time you head out, then rock sliders, sneakers, and flats when it’s time to chill.